söndag 4 maj 2008

10 små Hosjöpojkar - del 4: Pelle Andersson - Mästaren


Mästare: Titel för hantverkare inom skråväsendet som, efter att ha avlagt mästarprov. Pelle avlade sitt mästarprov förra året och vill gärna förnya det i år.

”Arrangörerna sprider falska rykten om oss.”

Förra året var han på jakt efter en saknad titel, i år är han, som regerande mästare, själv bytet. Men Pelle Andersson trivs på toppen och har inga planer på att ta ett steg ner.
– Vi ska trixa och showa lite mer i spelet, men ändå vinna hela turneringen igen.

Stockholmare som glömt sin Malmköpingsbakgrund, halvproffs som vill ändra reglerna, kaxiga bröder som inte kan hålla sams. Ja, ryktena om de regerande mästarna ”Grabbarna” är många. Men nu slår lagets ålderman tillbaka mot den bild som målats upp av dem.
– Här kommer man och vill vara med i gemenskapen, och så möts man av burop, och att det kastas in flaskor och stenar på oss under matcherna. Att arrangörerna sprider falska rykten om oss gör inte saken bättre!
Pelle är dock inte bitter över det som varit utan ser med tillförsikt fram mot årets turnering där de ska vinna publikens hjärtan med mer underhållande spel än förra året. Men största målet för Grabbarna är, trots att de vann förra året, att få revansch.
– Enda anledningen till att vi kom förra året var för att vinna över dom där (Hagens Boys, vinnare 2006), vet inte vad dom heter, men jag vill inte kalla dom för mästare, kanske mästare i fusk. I år ska de få äta sand om de är med!
Pelle är segerviss, han och hans lagkamrater är väl införstådda med ”bondreglerna” i år och påståendet om att Pelle skulle ha gjort sitt sista framträdande i Hosjö Open vill han inte veta av.
– Det har jag aldrig sagt, det där är bara ni journalister som har hittat på för att ha något att skriva om.
Något som Pelle däremot kan bekräfta är att Grabbarna fortfarande kommer drivas av ilska och inre stridigheter.
– Vi är samma lag som vanligt, jag och Jocke kommer gräla och Jimmy är fortfarande sämst.
För den som undrar kan vi meddela att Grabbarna inte gjort ett enda volleybollpass i år, de har inte glömt Malmköping som de kallar ”Kungarnas stad”, men de är fortfarande lika kaxiga och förälskade i Hosjö Open.
– Det enda som behövs för en bra turnering är bra väder. Allt annat finns redan där, många sköna lag, grym publik, nice arrangemang och så lite grillat på det. Kan inte bli bättre!

Namn: Per ”Pelle” Andersson
Ålder: 29 år
Yrke: Jobbar på Laserdome
Civilstånd: Gift, tre barn
Hemort: Stockholm
Meriter i Hosjö Open: 2006 - tvåa, 2007 - etta.

Bästa HO-minne: ”Måste ändå vara när 89:ers vann över tragik i gruppspelet förra året.”
Bästa HO-spelaren genom tiderna: ”Jocke (Andersson) är lite bättre än mig.”
Vilken kändis skulle du helst vilja se i Hosjö Open: ”Det skulle ju vara kul om Viktoria Silvstedt kunde visa oss hur man spelar boll(ar)”

Tre röster om Pelle:

”Om han har torkat tårarna från 2006-års finalförlust så är jag redo att smasha ner honom i sanden återigen.” - Christian Hagen, Hagen Boys.

”Vi ska lura in dem ännu mer i falsk säkerhet än förra året och vinna den här gången". - Kristoffer Pettersson, Flaggstångsknoppsputsarna.

”Jag vet inte så mycket om honom mer än att han bor i Stockholm. Själv är jag född i Peking, men jag gillar Stockholm, här finns det mycket träd.” - The Royal SailorBear.

Inga kommentarer: