onsdag 14 maj 2008

10 små Hosjöpojkar - del 7: Pontus Larsson - Legendären


Legendär: En person som blivit berömd genom tidigare bedrifter, till exempel den person som en legend avser - denne är därmed legendarisk. I Pontus fall gör hans bedrifter i Hosjö Open honom till en odödlig trotjänare och legend.

Pelle Norén må vara äldst och Stockholmsgrabbarna må ha skördat störst framgångar. Men när det kommer till rutin är det ingen som slår Pontus Larsson på fingrarna.

– När jag står vid charken på Vivo kommer småkidsen och vill ha autografer och frågar om de får köpa mina gamla badbrallor. Så helt okänd är man ju inte, säger veteranen Larsson som i år kan göra sin fjärde start i Hosjö Open.

Förutom arrangörerna Kristofer Palm och David Berggren är Pontus Larsson ensam om att kunna stoltsera med att ha varit med i samtliga upplagor av Hosjö Open. Dunkerssonen har florerat med olika lagkamrater varje gång och mest uppmärksamhet fick hans brödralag, The Bonnläppers, förra året.
– The Bonnläppers var bra även fast vi inte gick hela vägen, "Mackan" (Marcus Larsson) var ju överallt så han var inte så tokig
Pontus kan inte riktigt sätta fingret på vad det är som får honom att dyka upp i turneringen år efter år. En sak som han vet med säkerhet är dock att han inte längre själv behöver söka lagkamrater. Med rutin medföljer privilegier.
– Jag får erbjudanden från höger och vänster från folk som vill tillföra sina lag rutin, men jag säljer mig inte som någon öststatsslinka utan överväger endast seriösa förslag.
Hur det blir med start i år för den mesta spelaren vill han inte förtälja ännu. Men han utesluter inte en fjärde start.
– Det är för tidigt att gå ut med någon starttrea än, men järnet smids bakom stängda dörrar
Kanske är det drömmen om svunna tider då han Fredrik Hagström och Robin Johansson bärgade en bronsplats 2005, som gör att Pontus har svårt att hitta rätt i lagbyggandet.
– Det är klart att det är frustrerande att jag inte har uppnått samma vinnande kemiska obalans dom två sista åren.
Oavsett om Pontus lyckas hitta sin så eftertraktade mix eller inte ser han fram mot den fjärde upplagan av en turnering som han tycker blivit bättre år för år.
– Det ser mycket bra ut, som effektkurvan på en Puch Dakota. Den stiger som halsen på en giraff eller storch!

Namn: Pontus Kjell Johan Larsson
Ålder: 22 år
Yrke: Snickare/Assisterande fotbollstränare
Civilstatus: Sökande
Hemort: Born and raised i Dunker, men numera Malmköpingsbo
Meriter i Hosjö Open: 2005 – trea, 2006 – ut i gruppspelet, 2007 – ut i gruppspelet.

Bästa HO-minne: Matchen mellan The Bonnläppers och Pelles pojkar 2007.
Bästa HO-spelaren genom tiderna: Fredrik Hagström med sin oberäknelighet.
Vilken kändis skulle du vilje se i Hosjö Open: Carmen Electra, har hört att hon har en grym serve!

Tre röster om Pontus:

" Han gillar att kötta och hans lår är större än min överkropp." - Fredrik Hagström, lagkamrat 2005.

"Volleyboll-kunskaperna kan kanske diskuteras. Men maken till trevliga midsommar-tillställningar som anordnas av den mellanbrodern är svåra att hitta." - Gustav Schiring, fd. lagkamrat i fotboll.

"Den karln sprider dynga, inte bara på sin pappas gård. Någon större bollspelare är han inte heller." - Kristoffer Pettersson, Flaggstångsknoppsputsarna.

Inga kommentarer: