torsdag 17 april 2008

10 små Hosjöpojkar - del 2: Fredrik Hagström - Löftesmannen


Löfte: Ur ett psykologiskt perspektiv är ett löfte ett psykologiskt kontrakt som indikerar att en transaktion mellan två människor kommer ske. Eller som i Fredriks fall, en trasaktion mellan en björn och en turnering.

Den kungliga seglarbjörnen intar Hosjö Open

Han har bråkat med turkiska gränsvakter, varit stjärt-stand in i en Bollywoodfilm och fött upp möss i Vemdalen. Nu är Fredrik Hagström tillbaka i födelseorten som huvudsponsor för Hosjö Open.
– Det kommer springa runt en björn på Hosjö Open!

Man skulle kunna kalla Fredrik Hagström för en äventyrare, eller rastlös mångsysslare. Vi ska dock inte gå in på hans Bollywoodkarriär eller passion för möss. Låt oss prata om björnen. Vem är då björnen och vad har den med Hosjö Open att göra?
– The RoyalSailorBear är ett hobbyprojekt som jag och min kollega Johan Waldemar drog igång. Tanken var att befästa ett varumärke och då föddes björnen.
The RoyalSailorBear är alltså än så länge inte mer än ett namn på ett märke. Men i och med Hosjö Open ska björnens rykte spridas. The RoyalSailorBear kommer som huvudsponsor filma hela turneringen som sedan ska klippas ihop till Hosjö Open - The movie. Ett stort projekt som Fredrik och Johan dock inte tvekade inför.
– Vi känner gemenskap med Hosjö Open och björnen dyker gärna upp i de sammanhang som vi uppskattar.
För deltagare och åskådare kommer det inte råda några tvivel om vem som är huvudsponsor för årets turnering. Björnen kommer nämligen finnas på plats och kan enligt Fredrik mycket väl bjuda på spex och kanske även bjuda barnen på glass.
– Det ryktades ett tag om att han skulle vara med och spela, men han ser lite dåligt och svettas lätt, så han kommer hålla till vid sidan av planen.
Fredrik själv deltog de två första åren i Hosjö Open och har en tredjeplats från 2005 som största merit. I år hoppas han kunna ställa upp med sina två vapendragare Per-Edvard Jonson och Greger Balkedal. Men han spänner inte bågen så högt.
– Det kommer nog inte bli pallplats, jag är nöjd om Perra och Greger ens lyckas ta sig hit från sin segeltur. Risken är nog stor att Perra fastnat i ett ackord på någon brygga eller att Greger irrat bort sig själv i en dikt på däck.

Namn: Fredrik Anders Hagström
Ålder: 22 år
Yrke: Grafiskdesigner/Trädgårdsmästare
Civilstånd: Sambo
Hemort: Vemdalen

Bästa HO-minne: ”Krickos (Kristoffer Petterssons) kärringservar.”
Bästa HO-spelaren genom tiderna: ”Kricko med sina kärringservar.”
Vilken kändis skulle du helst vilja se i Hosjö Open: ” Per Morberg bakom machogrillen vore en vacker syn.”

Tre röster om Fredrik:

” Denna skapelse, må hans ömma hand smeka sin själ tills dagen gryr. Dock vad voro en oro utan Fredrik.” - Greger Balkedal, kollega och sambo.

”Han är fantasifull, påhittig och full i fan.” - Anders Hagström, far.

”Han är obeskrivlig.” - Johan Waldemar, nära vän och kollega.

Inga kommentarer: